Kinderen krijgen al les, dit hebben we al bereikt

Op de Unity School wordt al sinds februari 2017 les gegeven aan de kleuters van het dorp. Begin 2018 is de oudste kleuterklas overgegaan naar P1, de eerste klas op basisschool niveau. De 6 klaslokalen die we willen gaan bouwen, zijn dus niet de eerste gebouwen die we neerzetten voor de Unity School. Maar wel hele belangrijke.

Eind 2016 is de bouw van de Unity School gestart. Als eerste hebben we latrines (toiletten), 1 klaslokaal en een keuken/ opslag gebouwd. De keuken/ opslag wordt tot op heden nog gebruikt als klaslokaal. De community heeft in dezelfde periode de vergaderruimte (staffroom) gebouwd. Een waterpomp voor goed drinkwater was al eerder geplaatst door onze partner Call to Care Uganda.

Een jaar later is er een 2e klaslokaal en een bibliotheek bijgebouwd. Want de oudste kleuters hadden goed hun best gedaan en waren toe aan de volgende stap. Ze mochten doorstromen naar de basisschool en beginnen in klas P1.

Februari 2019 stromen opnieuw alle kinderen op de Unity School door naar de volgende klas, wat betekend dat we minimaal 1 extra klaslokaal nodig hebben. Gelukkig hebben we daarvoor de al voldoende geld opgehaald. Maar daarmee zijn we er nog niet.. We willen namelijk graag meer kinderen in datzelfde dorp, eenzelfde kans op goed onderwijs geven. We hebben daarom meer dan 1 extra klaslokaal nodig.

Door mooie donaties zijn we al goed op weg naar een 2e extra lokaal. Maar we zijn er nog niet en eigenlijk willen we er graag 6 bouwen.. Help jij ons mee?

Laatst aangepast opwoensdag, 17 oktober 2018 13:34
Meer in deze categorie: « Woehoeh!! We hebben 1/3 binnen!

Log in